HP, Epson, Canon, Brother, Lexmark,  Samsung, Xerox, Kyocera, Ricoh, Oki, Konica-Minolta tintapatronok és tonerek széles választéka.  13 óráig leadott megrendelését még aznap postázzuk!

 

 

Nem találja a megfelelőt? Hívjon minket!

Telefon: 06/70-538-8730 

Email: info@nyomtatopatronbolt.hu

Személyes átvétel akár aznap, kiszállítás másnapra.  

Bankkártyás fizetés a weboldalon és az átvevőhelyen is.

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁSZF

ÁSZF NYOMTATÓPATRON BOLT

 

VARGÁNÉ MOLNÁR ÉVA E.V.

 

www.nyomtatopatronbolt.hu

 

http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-services/index_hu.htm

Az Általános Szolgáltatási Feltételek Patronosbolt mint szolgáltató (“Szolgáltató”),Vargáné Molnár Éva e.v. által üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket, továbbá a szolgáltatásokat igénybe vevő Vásárló jogait és kötelezettségeit tartalmazza a Szolgáltató és Ügyfél közt (továbbiakban: Felek).

A szerződéskötés nyelve magyar.

Kiszállítás kizárólag Magyarországon lehetséges.

A webáruházban történt megrendelés fizetési kötelezettséggel jár.

 

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.

 

A szerződés a Szolgáltató és a Vevő között nem a megrendelés leadásával, hanem a megrendelés emailben történő visszaigazolásával lép életbe. 

 

Tájékoztatjuk Kedves Vásárlóinkat, hogy raktárkészlettel nem rendelkezünk.

A termékeket a rendelés leadása után szerezzük be a nagykereskedésben. 

13 óráig leadott rendelés esetén a termék még aznap átvehető, illetve postára adjuk.

Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, magatartási kódexre nem utal. 

Szolgáltató adatai:

 • Cégnév: Vargáné Molnár Éva e.v.  

Nyomtatópatron bolt

 • E-mail címe:                info@nyomtatopatronbolt.hu

 • Adószám:                    66077358-2-42

 • Közösségi adószám:     HU66077358

 • Statisztikai számjel:     66077358479123101

 • Nyilvántartási szám:     31503688

 • Székhely:                    Bp.1161.Ungvári u.3.

 • Bankszámlaszám:     1716015-20001515  OTP Bank Nyrt.

 • NAIH-77528/2014
  Budapest Főváros Kormányhivatal XVI. Kerületi Hivatala
  Székhelye: 1161 BP. 16.ker Ungvári u. 3. (nem üzlet, csak átadó hely)
  Átvevőhely nyitva : hétköznap 10-18 óráig.

  Tevékenységi köre(i): 

  479102,Csomagküldő, internetes kiskereskedelem

 

A megrendelt termék(ek) átvétele:

Személyes átvétellel történő rendelés esetén, 7 munkanap áll rendelkezésére, hogy a terméket székhelyünkön átvegye.

Ha előreutalással rendelt, a termék + szállítási díjának számlánkra érkezésének határideje a rendeléstől számított 2. naptári nap.

A fenti határidőn túl, nem tudjuk garantálni a megrendelés átvételét, a 8.napon pedig törlésre kerül rendszerünkből, kivéve, ha a vásárlóval egyedileg állapodtunk meg a határidőről. Amennyiben rendelését nem tudja átvenni határidőn belül, de erről előzetesen értesít minket, természetesen el tudunk térni a fentiektől.

Utánvétes rendelés esetén, a nem átvett csomag (azaz, ha rendel, de nem veszi át, és a csomag feladása előtt erről a szándékáról nem értesít minket) címzettje automatikusan kitiltásra kerül az oldalról, és további rendelést nem szállítunk ki számára.

FIGYELEM! 80.000 Ft.feletti rendelésnél az utánvétes kiszállítás nem választható! (kizárólag előreutalás vagy online bankkártyás fizetés-Simplepay) .

Szállítási sérülés miatti reklamációt csak a futárral felvett kárfelvételi jegyzőkönyv birtokában tudunk elfogadni, ezért kérjük a csomag épségét átvételkor ellenőrizzék.

Kérjük csak akkor rendeljen terméket, ha azt valóban át is veszi.

Köszönjük.


Általános tudnivalók:

 

Az ÁSZF érvényes a Felek között az Országon belül történő internetes kereskedelmi szolgáltatásra, amely a weboldalon keresztül történik. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók. Az ÁSZF-el az Ektv. 5.§ (2) és a 6.§ (1)-(2) bekezdéseiben foglaltak szerinti tájékoztatást megadta a Szolgáltató. A Webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A Webáruház szolgáltatását az veheti igénybe aki érvényesen és sikeresen regisztrálja magát vagy megadja a vásárláshoz szükséges minimális adatokat, és elfogadja az ÁSZF-ben foglaltakat.

 

Rendelés:

Regisztráció:

Felhasználói név, jelszó, teljes név, e-mail cím.


Majd ezek után a megadott e-mail címre érkezik egy tájékozTató levél a sikeres Regisztrációról és az érvényes felhasználói névről és jelszóról. A felhasználói név és jelszó megadását követően be lehet lépni a Webáruházba és el lehet kezdeni a vásárlást. A megfelelő termék kiválasztása a termék nevére kattintva történik (termék kategóriákon keresztül), amennyiben a termék megfelel a vevőnek úgy megadja a kívánt darabszámot és a "Hozzáadás kosárhoz" gombra kattintva folytathatja a vásárlást. A bal oldali Bevásárlókosár ablakban lévő "Megrendelés Véglegesítő" gombra kattintva megerősítheti vásárlási szándékát. Majd a bejövő ablakban meg kell adnia a következő adatokat: pontos Szállítási és számlázási adatok, elérhetőség, fizetési mód.

A "Véglegesítés" gombra kattintva megtekintheti rendelési adatait, majd a "Megrendelés elküldése" gombra kattintva elküldheti rendelését vagy a "Vissza" gombra kattintva módosíthatja rendelési adatait. Ha a megrendelés elküldését választotta abban az esetben a megadott e-mail címre érkezik egy értesítő levél mely a rendelési adatait tartalmazza termékadatokkal együtt, amennyiben véglegesíteni kívánja a rendelést úgy a megadott linkre kattintva végérvényesítheti megrendelését. A (linkre kattintás), végérvényesítés után a Webáruházunk oldalára kerül ahol az üzenet várja, hogy „Rendelését rendszerünk sikeresen rögzítette!" Ez az üzenet azt jelenti, hogy az Ön kiszolgálása, elkezdődött. A Felek közötti (ÁSZF) szerződés a rendelés megerősítő e-mail visszaigazolásával (rendelés megerősítésével) jön létre. A megrendelt áruval kapcsolatos bármilyen kérdésével kérem forduljon hozzánk bizalommal!

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vevő elállhat vásárlási szándékától.

 

 A termékképek csak illusztrációként szolgálnak, így azok eltérhetnek a valóságtól.

Rendelés, szállítás:

 Rendelést az alábbi emailcímen és telefonszámon is fogadunk:

info@nyomtatopatronbolt.hu

Telefonon:06/70-5388730   


Raktáron lévő termékek kézbesítését a  rendelés beérkezésétől számított  1-3 munkanapon  belül vállaljuk. Szolgáltató a rendelést legkésőbb a rendelés beérkezésétől számított 30 napon belül köteles teljesíteni. A szolgáltató köteles a Vásárlót a rendelkezésre nem álló termékekről haladéktalanul tájékoztatni. A webshopban lévő termék árak Bruttó árak és Magyar Forintban (HUF) értendők. A termék ára nem foglalja magában a szállítási költséget. 


A Magyar közlöny 2014. április 29-én megjelent 2014/60. száma tartalmazza a 2014.05.14-én hatályba lépő 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletet mely a szavatossági és jótállási igények intézésével kapcsolatos törvényi szabályozást tartalmazza. A törvény hatályba lépésével a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet hatályát veszti! · A 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet. értelmében a fogyasztó kötelessége a szerződés megkötésének bizonyítása (számla, nyugta); · A fogyasztó a szerződéskötést a termék ellenértékének megfizetését igazoló bizonylat – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - bemutatásával teheti meg. · A vállalkozás a fogyasztó által bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben az alábbiakat köteles a vállalkozás rögzíteni: 1. fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez; 2. a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát; 3. a szerződés vállalkozás általi teljesítésének időpontját; 4. a hiba bejelentésének időpontját; 5. a hiba leírását; 6. szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá; 7. az (5) 1 bekezdés szerinti eset kivételével a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát; · A jegyzőkönyvben fel kell tüntetni, hogy a fogyasztó jogvita esetén a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti; · A jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani; · Amennyiben a vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényteljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról – az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is – öt munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a fogyasztót. · A vállalkozás a szavatossági vagy jótállási jegyzőkönyvet a felvételétől számított három évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóság kérésére bemutatni. · A szavatossági vagy jótállási igény bejelentése nem minősül a fogyasztóvédelemről szóló törvény szerinti panasznak. · A vállalkozásnak törekednie kell a tizenöt napon belüli javításra vagy cserére; · Kijavításra vagy – a 4. § (5)2 bekezdése szerinti esetben – a szavatossági vagy jótállási igény teljesíthetőségének vizsgálata érdekében az ingó dolgot elismervény ellenében kell átvenni, amelyen fel kell tüntetni: 1-2 (5) Ha a vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról – az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is – öt munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a fogyasztót. 1. a fogyasztó nevét és címét; 2. a dolog azonosításához szükséges adatokat; 3. a dolog átvételének időpontját, továbbá; 4. azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított dolgot átveheti; · Amennyiben a fogyasztó kijavítás iránti jótállási igényét közvetlenül a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál kívánja érvényesíteni, a javítószolgálat köteles a vállalkozást haladéktalanul értesíteni a jótállási igény bejelentéséről. · A rendelet rendelkezéseit csak a hatálybalépését követően kötött szerződésekre kell alkalmazni. · Hatályát veszti a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet. [Magyar Közlöny 2014. évi 60. szám]

 

AZ ELÁLLÁS JOGA:

 

Céges vevő (kkt., bt., kft., zrt., nyrt.,), közigazgatási vagy társadalmi szervezet nem gyakorolhatja az elállási jogot.

 

Megrendelése során élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. A szerződéstől, az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat. Ebben az esetben az Eladó köteles a Vevő által kifizetett vételárat haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru kiszállításával  és visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

 Az elállási határidő a termék átvételekor kezdődik.

Írásban történő elállás esetén elégséges csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül .

 

Május 15-én lépett hatályba a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet.

A rendelet főbb szabályai:

Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben a felek megállapodása a rendelet rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára nem térhet el.  A fogyasztó kötelessége a szerződés megkötésének bizonyítása (számlával, vagy akár csak nyugtával). A vállalkozás a fogyasztó nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni. A vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

 

 


Garanciális feltételek nyomtató kellékek esetén:

Az általunk árult prémium kategóriás utángyártott termékek teljesen megbízhatóak, a meghibásodási arányuk 1% alatt van.

Prémium minőségű utángyártott nyomtató kellékeink gyártója

ISO 9001 és ISO 14001-es szabvánnyal is rendelkezik.

 

A Forgalmazó garantálja, hogy minden általa forgalomba hozott tintapatron hibamentesen üzemel, amíg ki nem ürül
Tintapatron: Garancia érvényes a gyártástól számított 0,5 évig.

 

 Lézerkazetta: Garancia érvényes a gyártástól számított 2 évig. Gyártási idő a dobozon található.

 

Bármelyik tintapatron / lézerkazetta, amelyik akár anyagában akár a nyomatminőség tekintetében a garanciális idő alatt hibásnak bizonyul, az térítés nélkül bevizsgálás után raktárkészletről 24 órán belül, egyéb esetben maximum 1 héten belül kicserélésre kerül!
(Max.10% töltőnyag súlycsökkenés esetén )

 

A Forgalmazó azt is garantálja, hogy a rendeltetésszerű használat esetén a tintapatron vagy lézerkazetta nem okoz kárt, illetve az átlagosnál nagyobb mértékű kopást vagy elhasználódást abban a nyomtatóban, amelyhez gyártották. Termékeink használata során bekövetkezett nyomtató megrongálódásából származó reklamáció esetén mindent kizáróan bizonyítani kell, hogy a hibát, sérülést a tintapatron/toner használata okozta! 

 A reklamációra visszajuttatott terméket kizárólag saját dobozával együtt  vesszük vissza.
Doboz nélkül a garancia nem érvényes!

Nem minősül garanciális problémának:

 

- Az utángyártott tonerek/tintapatronok esetében előfordul, hogy nem helyesen jelzi a patron telítettségét a nyomtató, de ettől függetlenül a nyomtatás működik.

 

- Kompatibilitások, kapacitások jelölése mindenkor a gyártó cég által közzétett adatok alapján vannak megadva. Ezek tájékoztató jellegűek, pontosságáért és az ebből eredő károkért felelősséget nem vállalunk!

 

- A nyomtató által kíírt "x oldal nyomtatható még" utángyártott (és sokszor az eredeti) termékek esetében jelentőségét veszti, a pontatlansága miatt. A nyomtatók csak a kinyomtatásra küldött oldalak számát veszi figyelembe, de azt soha, hogy 1db pont lett nyomtatva rá vagy teli fekete oldal. A termék elhasználtságát az üres súly+töltősúly (és annak fogyása) alapján állapítjuk meg.

 

A kellékanyag hibájából esetleges bevétel kiesésért  a Forgalmazó felelősséget és garanciát nem vállal, a vásárló ilyen követeléssel nem élhet.  A reklamációnak minden esetben tartalmazni kell a hibajelenség leírását illetve a hibás nyomatot tartalmazó oldalt! Reklamáció esetén a Vevő saját költségén juttatja vissza a terméket a forgalmazónak! Bevizsgálás után jogos reklamáció esetén a Forgalmazó saját költségén postázza vissza a Vevőnek a csere terméket! Egyéni megállapodás alapján Vevő a termék értékéig pénzvisszafizetést is kérhet!

 

A garancia érvényét veszíti, ha a tintapatront / tonert (kellékanyagot) szétszerelték, vagy bizonyíthatóan nem az előírt módon került tárolásra és felhasználásra (NEM RENDELTETÉS SZERŰEN HASZNÁLTÁK).

 

A tintapatron / toner (kellékanyag) garancia csak a fent leírtakra érvényes.

Téves megrendelés esetén a  kibontott kelléket nem vesszük vissza.
(téves megrendelés: nem azt a  patront, tonert rendelte a vevő amely a nyomtatójába a típusszám alapján illik.)
Webáruházunkban minden kellék leírásában szerepel , hogy melyik készülékkel kompatibilis.

 

Ha a garanciális igény a nyomtatás nem megfelelő minőségéből ered (csíkoz, pöttyöz, koszol, nem egyenletes, stb.), bizonyításképpen, minden esetben tesztoldalt is mellékeljenek.

Ha a tintapatron vagy toner (festékkazetta) nem nyomtat, ill. nem ismeri fel a nyomtató, vagy csíkoz, hibásan nyomtat, nem az elvárható minőséget hozza, akkor az  garanciális probléma. Abban az esetben ha a tintapatron, toner üres vagy több mint 10 %-át már kinyomtatták, a gyártók nem foglalkoznak garanciájukkal, nem lehet garanciális igényt benyújtani. Ezt minden esetben súly lemérése alapján kerül kiszámításra. Az utángyártott / töltött tonerek, tintapatronok használatakor előfordul, hogy nem helyesen jelzi a tartály telítettségét a nyomtató, de a nyomtatás működik, akkor az nem garanciális probléma.
Amennyiben nem egyértelmű a rendeltetésszerű használat, akkor Webáruházunk is csak a hivatalos szakszerviz szakvéleményének ismeretében vállalja a meghibásodott termék cseréjét vagy a vételár visszafizetését.

Nyomtató kompatibilitási hiba:Amennyiben a készülék nem fogadja el az utángyártott kelléket, üzletünk azt egyszer kicseréli,más  független gyártó által forgalmazott termékre.Amennyiben a cserével sem működik,újabb cserére nincs lehetőség,mivel akkor ez már nyilvánvalóan NEM kellékhiba, hanem készülékhiba.A nyomtató szervizes átvizsgálása javasolt.

 

Reklamáció esetén a Vevő saját költségén juttatja vissza a terméket a forgalmazónak! Bevizsgálás után jogos reklamáció esetén a Forgalmazó saját költségén postázza vissza a Vevőnek a csere terméket! Egyéni megállapodás alapján Vevő a termék értékéig pénzvisszafizetést is kérhet!

"A vásárlók e-mail címének tárolására az Árukereső (Online Comparison Shopping Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.,
Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) adatfeldolgozó megbízással rendelkezik a Megbízható Bolt Programhoz
kapcsolódó vásárlói elégedettség-felmérés céljából. Az itt történő vásárlások után a vásárló e-mail címe az Árukereső részére
továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az adatfeldolgozásra így továbbított
átadott e-mail címet, mint személyes adatot utasításunkra az Online Comparison Shopping Kft. kezeli, megfelelő írásbeli szerződés és
adatvédelmi feltételek mellett."
Amennyiben az adatfeldolgozóink körét módosítjuk, a változásokat átvezetjük jelen tájékoztatónkban.

 

Online Pénztárca

Az Online Pénztárcába jóváírt kuponokat a Vásárló az adott rendelés teljesítése után, mindig csak a következő vásárlások során használhatja fel, mint egy utólagosan kapott kedvezményt. A Vásárló a következő vásárláskor kizárólag a korábbi fiókadataival belépve (e-mail cím, titkos kód) 10.000 Forintonként 500 Ft értékű kupont válthat be.

 

A kuponok nem járnak le, nem veszítik el értéküket, korlátlan ideig partnereinknél felhasználhatók. Partnereink mindenkori elérhetősége a https://www.onlinepenztarca.hu oldalon megtekinthető.

A beváltás feltételei:

Az onlinePénztárca kupon kizárólag utángyártott tintapatronokra és tonerekre érvényes!

A kupon értékhatártól függetlenül felhasználható (10.000 Ft feletti végösszegű megrendelésekre).

A kupon készpénzre nem váltható át.

A kupon más kedvezménnyel, egyedi árral össze nem vonható.

A Vásárló megrendeléskor köteles jelezni a beváltási szándékát, más esetben a kupont sajnos nem tudjuk elfogadni. (Amennyiben online rendel, ezt a lehetőséget a rendszer automatikusan fel fogja ajánlani.)

Készülék cseréje esetén az onlinePénztárcával való fizetés kizárólag a különbözetre vehető igénybe.

A vásárló hozzájárul a megrendelés elküldésével, hogy ha nem található meg az onlinePénztárca rendszerébe, automatikusan átkerülnek az onlinePénztárca adatbázisába a szolgáltatások minőségének javítása érdekében. A vásárló a vásárlással hozzájárul, hogy az onlinePénztárca egy aktiváló emailt küldjön a vásárláshoz megadott email címre.

Kibocsájtás esetén a következő adatok kerülnek az onlinePénztáchoz:

- Email cím

- Vezetéknév

- Keresztnév

- Irányítószám

- Esetleges kibocsájtás esetében az onlinePénztárca kibocsájtó kampányának megfelelő onlinePénztárca összeg.

- Megrendelés azonosító

Az onlinePénztárcából való fizetés csak azon felhasználó számára lehetséges, aki aktív tagja az onlinePénztárcának. Ez esetben az email cím, a fizetett összeg és a rendelési azonosító, Keresztnév kerül az onlinePénztárcához.

Az átkerült adatokat kibocsájtás esetében a rendelést követően 2 hét múlva a fiók aktiválásának hiányában automatikusan töröljük - A fiók aktiválása nélkül a megadott email címre az aktiváló emailen kívül semmilyen marketing és egyébcélú email nem kerül küldésre.

Az adattovábbítás célja: 

Ügyfelek és a Partnerek felé történő, az Online Pénztárca Programba történõ regisztráció során, adatmódosítás és kiegészítés, valamint kedvezményekkel kapcsolatos tranzakciókkal összefüggő információ-szolgáltatás;A Szolgáltatás működtetése, reklamációkezelés, visszaélések ellenőrzése és a Szolgáltatás rendeltetésszerű működésének felügyelete;

 

Online bankkártyás fizetés :

 

BARION: 

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

 

 

Panaszügyintézés lehetőségei:


Felhasználó a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni :

 • Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság  

Cím : 1125. Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók :5.
Tel :                        +36-1-391-1400
Fax:                        +36-1-391-1400
Email:                   ugyfelszolgalat@naih.hu


Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 

Másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. Ezzel egyidejűleg 197 járásban jelenik meg a fogyasztóvédelmi feladatkör, tehát a fogyasztók 2017. január 1-jétől a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. 

Megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság A változás lényege A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnt. Az NFH általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerülnek a stratégiai feladatok, például az ellenőrzések szakmai felügyelete, illetve a tárca felügyeli a két fogyasztóvédelmi laboratóriumot, továbbá a magyarországi Európai Fogyasztói Központot. Ezzel egyidejűleg 197 járásban jelent meg fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatkör, így tehát a fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. Elérhetőségeket itt találhatnak: http://jarasinfo.gov.hu/. A módosult jogszabály A 378/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet az egyes központi hivatalok és költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával összefüggő jogutódlásáról, valamint egyes közfeladatok átvételéről 27. § (1) A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (a továbbiakban: NFH) 2016. december 31. napjával az Áht. 11. § (3b) bekezdés b) pontja alapján beolvadásos különválás útján jogutódlással megszűnik. (2) Az NFH általános jogutódja - a (3) bekezdésben foglalt kivétellel - az NFM. 2 JUTASA Kft. info@jutasa.hu www.webaruhazaszf.hu Javasolt ÁSZF módosítás „Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el, ezek listája itt található: http://jarasinfo.gov.hu/” 


Kelt:2018.07.25..

Utolsó módosítás : 2021. 01.12.

Vagy az illetékes Területi Főfelügyelőség elérhetősége, mely az alábbi linken érhető el 
http://nfhforum.hu/nyitolap-hu


www.nfh.hu/magyar/informaciok/elerheto/teruleti

 

 

 

 

 

 

 

Adatkezelési tájékoztató
ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ NYOMTATÓPATRON BOLT

www.nyomtatopatronbolt.hu

 

Amelyben tájékoztatom Önt, mint a webáruház látogatóját, valamint a szolgáltatások igénybevevőjét a weboldal/webáruház és Vargáné Molnár Éva e.v. (továbbiakban Adatkezelő ) adatkezelési és adatvédelmi szabályairól.

 

 

.

 1. Fogalommeghatározások

 

A GDPR 1. cikk (1) bekezdése szerint ez a rendelet a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelmére és a személyes adatok áramlására vonatkozó szabályokat állapít meg.

A GDPR Preambuluma (7) bekezdése szerint a természetes személyek számára biztosítani kell, hogy saját személyes adataik felett maguk rendelkezzenek. A természetes személyek, a gazdasági szereplők és a közhatalmi szervek számára a jogbiztonságot és gyakorlati biztonságot fokozni kell.

 

A GDPR 4. cikk 1. pontja alapján, e rendelet alkalmazásában: „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ: azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

 

A GDPR 4. cikk 2. pontja szerint, e rendelet alkalmazásában: „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

 

A GDPR 4. cikk 7. pontja alapján, e rendelet alkalmazásában: „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésre vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.

 

A GDPR 4. cikk 8. pontja szerint, e rendelet alkalmazásában: „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

 

 

 

2) A személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek

- jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság [GDPR 5. cikk (1) bekezdés a)];

- célhoz kötöttség [GDPR 5. cikk (1) bekezdés b) pont];

A személyes adatok gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés.

- adattakarékosság [GDPR 5. cikk (1) bekezdés c) pont];

A személyes adatok kezelése az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk.

- pontosság [GDPR 5. cikk (1) bekezdés d) pont];

- korlátozott tárolhatóság [GDPR 5. cikk (1) bekezdés e) pont]

A személyes adatok tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé: a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. Cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel.;

- integritás és bizalmas jelleg [GDPR 5. cikk (1) bekezdés f) pont];

- elszámoltathatóság [GDPR 5. cikk (2) bekezdés]

Az adatkezelő felelős az (1) bekezdésnek való megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására.;

A GDPR 82. cikk (3) bekezdése alapkelő az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó mentesül az e cikk (2) bekezdése szerinti felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség.

 

3) Az adatkezelés jogszerűsége (jogalapok)

A személyes adatok kezelése kizárólag akkor és annyiban jogszerű. amennyiben legalább az alábbiak egyike teljesül:

- az érintett hozzájárulása [GDPR 6. cikk (1) bekezdés a)];

- szerződéskötés [GDPR 6. cikk (1) bekezdés b)]

az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;

 

- jogi kötelezettség teljesítése [GDPR 6. cikk (1) bekezdés c)]

az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése;

- létfontosságú érdek [GDPR 6. cikk (1) bekezdés d)]

az érintett vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme;

- közhatalom gyakorlása [GDPR 6. cikk (1) bekezdés e)]

az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges;

- jog, jogos érdek, érdekmérlegelés [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f)]

az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek

 

4) A hozzájárulás feltételei

Ha az adatkezelés hozzájáruláson alapul, az adatkezelőnek képesnek kell lennie annak igazolására, hogy az érintett személyes adatainak kezeléséhez hozzájárult [GDPR 7. cikk (1) bekezdés].

 

 

5) Az érintett megfelelő, átlátható tájékoztatása

Az adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintett részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a 13. és 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15-22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa, különösen a gyermekeknek címzett bármely információ esetében. Az információkat írásban vagy más megfelelő módon - ideértve adott esetben az elektronikus utat is - kell megadni. Az érintett kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy más módon igazolták az érintett személyazonosságát [GDPR 12. cikk (1) bekezdés].

Ha az érintettre vonatkozó személyes adatokat az érintettől gyűjtik, a személyes adatok megszerzésének időpontjában az érintett rendelkezésére bocsátandó információkat a GDPR 13. cikke sorolja fel.

Ha a személyes adatokat nem az érintettől szerezték meg, az adatkezelő által az érintett rendelkezésére bocsátandó információkat a GDPR 14. cikke tartalmazza.

6) Az érintett jogai

- a hozzáférési jog (GDPR 15. cikk);

- a helyesbítés joga (GDPR 16. cikk);

- a törléshez való jog, vagyis „az elfeledtetéshez való jog” (GDPR 17. cikk) - ideértve a törléshez („az elfeledtetéshez”) való jog alóli, a GDPR 17. cikk (2) bekezdése szerinti kivételeket is;

- az adatkezelés korlátozásához való (GDPR 18. cikk);

 

- a személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség (GDPR 19. cikk);

- az adathordozhatósághoz való jog (GDPR 20. cikk);

- a tiltakozáshoz való jog (GDPR 21. cikk).

 

 

7) Az adatvédelmi incidens

A GDPR 4. cikkének 12. pontja alapján e rendelet alkalmazásában: „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

A GDPR 33. cikk (1) bekezdése alapján az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

----------------------------------------

 1. Milyen alapelveket követünk adatkezelésünk során?

 

Adatkezelő az adatkezelése során alábbi alapelveket követi:

 1. a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az Ön számára átláthatóankezeli.

 2. a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjti és azokat nem kezeli a célokkal össze nem egyeztethetőmódon.

 3. az általa gyűjtött és kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak, valamint csak a szükségesre korlátozódnak.

 4. Adatkezelő minden észszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az általa kezelt adatok pontosak és szükség esetén naprakészek legyenek, a pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törli vagyhelyesbíti.

 5. a személyes adatokat olyan formában tárolja, hogy Ön csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig legyenazonosítható.

 6. megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítja a személyes adatok megfelelő biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásávalszemben.

Adatkezelő az Ön személyes adatait

 1. az Ön előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulása alapján és csakis a szükséges mértékben és minden esetben célhoz kötötten kezeli, azaz gyűjti, rögzíti, rendszerezi, tárolja ésfelhasználja.

 2. egyes esetekben az Ön adatainak kezelése jogszabályi előírásokon alapul és kötelező jellegű, ilyen esetekben erre a tényre külön felhívja az Ön figyelmét.

 3. illetve bizonyos esetekben az Ön személyes adatainak kezeléséhez Adatkezelőnek vagy pedig harmadik személynek fűződik jogos érdeke, például webáruházunk működtetése, fejlesztése és biztonsága.

 

 

 

Székhely: 1161.Bp.Ungvári u.3.

Honlap:

www.nyomtatopatronbolt.hu

Tel : 06/70-5388730

Postacím: 1161.Bp.Ungvári u.3.

E-mail: info@nyomtatopatronbolt.hu

Adószám : 66077358-2-42

Nyilvántartási szám:31503688

Az egyéni vállalkozás Vargáné Molnár Éva e.v. ( Adatkezelő) a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére.

 

Tárhely szolgáltató neve, címe és elérhetősége:

Unas Online Kft.

Cím : 9400 Sopron Major köz 2. I/15.

Email :unas@unas.hu

Tel:+36-99-200-200

 

A webáruház adatkezelője Vargáné Molnár Éva e.v.az adatok kezelése során – ügyfelei színvonalas kiszolgálása érdekében – az alábbi adatfeldolgozókat veszi igénybe:

  

NÉV

 

CÍM

 

TEVÉKENYSÉG

UNAS Online kft.

9400 Sopron Major köz 2. I/15.

tárhely szolgáltatás

Magyar Posta Zrt.

1138 Budapest,

Dunavirág utca 2-6.

futárszolgálat

Nemes Katalin egyéni vállalkozó

1161.Bp.Templom u.7.

Könyvelés

Paylike -Clearhaus AS.

 

Barion Payment Zrt.

P. O. Pedersensvej 14, Aarhus, Dánia

1117.Bp.

Infopark sétány 1.

bankkártyás fizetés a

webáruházban

 

bankkártyás fizetés a

webáruházban

 

A vásárlók e-mail címének tárolására az Árukereső (Online Comparison Shopping Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 24868291-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-186759) adatfeldolgozó megbízással rendelkezik a Megbízható Bolt Programhoz kapcsolódó vásárlói elégedettség-felmérés céljából. Az itt történő vásárlások után a vásárló e-mail címe az Árukereső részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az adatfeldolgozásra így továbbított átadott e-mail címet, mint személyes adatot utasításunkra az Online Comparison Shopping Kft. kezeli, megfelelő írásbeli szerződés és adatvédelmi feltételek mellett."

Amennyiben az adatfeldolgozóink körét módosítjuk, a változásokat átvezetjük jelen tájékoztatónkban.

 

 

Online Pénztárca

Az Online Pénztárcába jóváírt kuponokat a Vásárló az adott rendelés teljesítése után, mindig csak a következő vásárlások során használhatja fel, mint egy utólagosan kapott kedvezményt. A Vásárló a következő vásárláskor kizárólag a korábbi fiókadataival belépve (e-mail cím, titkos kód) 10.000 Forintonként 500 Ft értékű kupont válthat be.

 

A kuponok nem járnak le, nem veszítik el értéküket, korlátlan ideig partnereinknél felhasználhatók. Partnereink mindenkori elérhetősége a https://www.onlinepenztarca.hu oldalon megtekinthető.

A beváltás feltételei:

Az onlinePénztárca kupon kizárólag utángyártott tintapatronokra és tonerekre érvényes!

A kupon értékhatártól függetlenül felhasználható (10.000 Ft feletti végösszegű megrendelésekre).

A kupon készpénzre nem váltható át.

A kupon más kedvezménnyel, egyedi árral össze nem vonható.

A Vásárló megrendeléskor köteles jelezni a beváltási szándékát, más esetben a kupont sajnos nem tudjuk elfogadni. (Amennyiben online rendel, ezt a lehetőséget a rendszer automatikusan fel fogja ajánlani.)

Készülék cseréje esetén az onlinePénztárcával való fizetés kizárólag a különbözetre vehető igénybe.

A vásárló hozzájárul a megrendelés elküldésével, hogy ha nem található meg az onlinePénztárca rendszerébe, automatikusan átkerülnek az onlinePénztárca adatbázisába a szolgáltatások minőségének javítása érdekében. A vásárló a vásárlással hozzájárul, hogy az onlinePénztárca egy aktiváló emailt küldjön a vásárláshoz megadott email címre.

Kibocsájtás esetén a következő adatok kerülnek az onlinePénztáchoz:

- Email cím

- Vezetéknév

- Keresztnév

- Irányítószám

- Esetleges kibocsájtás esetében az onlinePénztárca kibocsájtó kampányának megfelelő onlinePénztárca összeg.

- Megrendelés azonosító

Az onlinePénztárcából való fizetés csak azon felhasználó számára lehetséges, aki aktív tagja az onlinePénztárcának. Ez esetben az email cím, a fizetett összeg és a rendelési azonosító, Keresztnév kerül az onlinePénztárcához.

Az átkerült adatokat kibocsájtás esetében a rendelést követően 2 hét múlva a fiók aktiválásának hiányában automatikusan töröljük - A fiók aktiválása nélkül a megadott email címre az aktiváló emailen kívül semmilyen marketing és egyébcélú email nem kerül küldésre.

Az adattovábbítás célja: 

Ügyfelek és a Partnerek felé történő, az Online Pénztárca Programba történõ regisztráció során, adatmódosítás és kiegészítés, valamint kedvezményekkel kapcsolatos tranzakciókkal összefüggő információ-szolgáltatás;A Szolgáltatás működtetése, reklamációkezelés, visszaélések ellenőrzése és a Szolgáltatás rendeltetésszerű működésének felügyelete;

 

Az általunk kezelt adatok:

 

Tevékenység megnevezése és az adatkezelés

Jogalap

Kezelt adatok

Időtartam

Nyilvántartá si szám

célja

 

 

 

 

Honlap látogatása

Cél a honlap rendeltetésszerű és színvonalas működésének biztosítása,

a szolgáltatásaink minőségének ellenőrzése és javítása,

Adatkezelő

jogos érdeke

IP cím

a látogatás időpontja

a meglátogatott aloldalakadatai,

az Ön által használt operációs rendszer és böngészőtípusa

az érintett hozzájárulásána k visszavonásáig

 

a rosszindulatú, weboldalunkat támadó látogatók beazonosítás,

 

 

 

a látogatottság mérésére,

 

 

 

statisztikai célok

 

 

 

Regisztráció a honlapon

Cél a

látogatóinknak teljesebb felhasználói élmény nyújtása

hozzájárulá s

vezetéknév, keresztnév

e-mail cím

a regisztráció törléséig, illetve a hozzájárulás visszavonásáig

 

értesítés üzemszünetről, társaságunk elérhetőségének módosulásáról, stb.

 

 

 

Webáruház szolgáltatásaina k igénybe vétele

Cél a látogatók regisztrációja és nyilvántartása,

megrendelések

hozzájárulá s

szerződés

jogszabályi rendelkezés

(GDPR

6.cikk (1)

teljes név,

telefonszám és e-mailcím,

az Ön

vásárlásainak adatai (termék, mennyiség, ár,

webáruház működésének időtartama alatt határozatlan ideig, de

legkésőbb az adatkezelési hozzájárulás

 

kezelése és teljesítése,

a vásárlások, a számlázás és a kézbesítés kezelése,

panaszok kezelése, visszahívások ügyintézése,

vásárlóink szokásainak elemzése,

vásárlóinkkal kapcsolattartás.

bek. c)

pont,

Eker tv. 13/A§,

Számv. tv. 169.§).

időpont),

fizetéssel kapcsolatos adatok (fizetési határidő, bankszámlaszá m, bank- vagy hitelkártyaszám, e-pénztárca, utánvétel,stb.),

egyszeri vagy tartós kedvezmények, akciókban részvétel,

kiszállítással kapcsolatos adatok: kiszállítási határidő és kiszállítási cím (irányítószám, település, közterület neve és jellege, házszám, emelet,ajtó)

számlázási név, természetes személy esetén teljesnév,

az Ön adószáma vagy adóazonosító jele (amennyiben ezek az adatok a számlázáshoz szükségesek)

számlázási cím (irányítószám, település, közterület neve és jellege, házszám, emelet,ajtó).

visszavonásáig

 

A szerződések teljesítéséhez kapcsolódó adatok megőrzési ideje 5év.

A kiállított számláknak és azon iratoknak, melyek alapján a számlák kiállítása megtörtént, a megőrzési ideje 8év.

 

 

 

 

 

 

Ügyintézés, panasz

észrevételre, panaszra válaszadás

jogi kötelezettsé g

teljes név e-mail cím

telefonszám levelezési cím

egyéb személyes üzenet

5 évig

 

 

 

 

A weboldalunk látogatóinktól csak akkor kérjük személyes adataikat, ha regisztrálni, bejelentkezni, illetve a webáruházunkban vásárolni szeretnének.

A regisztráció illetve a webáruház szolgáltatásainak igénybevétele kapcsán megadott személyes adatokat nem kapcsolhatjuk össze és a látogatóink beazonosítása alapvetően nem célunk.

Az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseivel Ön az info@nyomtatopatronbolt.hu e-mail, illetve 1161.Bp.Ungvári u.3.postacímen kérhet további tájékoztatást az Adatkezelőtől, válaszát késedelem nélkül,14 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) Adatkezelő megküldi Önnek az Ön által megadott elérhetőségre.

 

 1. Mik azok a sütik és hogyan kezeljük őket?

 

A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni. A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.

Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az Ön előzetes hozzájárulását. Ezekről weblapunk az Ön első látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást, ilyenek például a hitelesítési, multimédia-lejátszó, terheléskiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználó-központú biztonsági sütik.

A hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik – az Adatkezelő az első látogatás megkezdésekor tájékoztatja Önt és kérjük az Ön hozzájárulását.

Az Adatkezelő nem alkalmaz és nem is engedélyez olyan sütiket, amelyek segítségével harmadik személyek az Ön hozzájárulása nélkül adatot gyűjthetnek.

A sütik elfogadása nem kötelező, az Adatkezelő azonban nem vállal azért felelősséget, ha sütik engedélyezése hiányában a weblapunk esetleg nem az elvárt módon működik.

Milyen sütiket alkalmazunk?

 

 

Típus

Né v

Hozzájárulá s

Leírás

Cél

Érvényessé g

rendszer

 

nem igényel

a webes

honlap

 

sütik

 

alkalmazás

működésének

 

 

 

tűzfalának session

biztosítása

 

 

 

sütije, amely a

 

böngésző

 

 

kereszthivatkozás

 

session

 

 

ok elleni

 

vége

 

 

visszaélés

 

 

 

 

megelőzésére

 

 

 

 

szolgál

 

 

nyomkövet ő süti

 

igényel

személyre szabáshoz

Ön beállításainak megjegyezése

 

60 nap

 

 

 

szolgáltatásunk hatékonyságán ak növelése

 

nyomkövet ő süti

(harmadik féltől származó)

 

 

 

nem igényel

új session-ök és látogatók azonosítására, a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le

a weboldal látogatása során harmadik személyek (pl.

Google) szolgáltatásaiho z kapcsolódik

 

 

60 perc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A SÜTIK kikapcsolása a következőképpen történik az alábbi böngészők esetén: Microsoft Internet Explorer

 1. Válassza ki az ‘Eszközök’ menüpontot, majd az ‘Internetbeállítások’ parancsot

 2. Kattintson az ‘Adatvédelem’ fülre

 3. Válasszon ki egy szintet a sütik biztonsági szintjének beállításához, kezdve az Összes süti blokkolásától a Magas, Közepesen magas, Közepes (ajánlott szint), Alacsony és az Összes süti elfogadása közül.

 4. Részletesebb tájékoztatásért kattintson az alábbi linkek valamelyikére:

IE 9 -http://windows.microsoft.com/en-GB/windows7/How-to-manage-cookies-in- Internet-Explorer-9

IE 7/8 -http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Block-or-allow-cookies

Google Chrome

 1. Kattintson a Crome menüre és válassza ki a Beállítások’ menüpontot a böngésző eszköztárán

 2. Kattintson a ‘Speciális beállítások megjelenítése’ linkre

 3. Az ‘Adatvédelem’ részben kattintson a ‘Tartalombeállítások’ gombra

 4. Változtassa át a sütik beállítása részben ‘Az összes süti- és webhelyadat eltávolítását’

 5. Kattintson az ‘Ok’ gombra

 6. Kattintson a ‘Bezárás’ ikonra

Firefox

 1. Válassza ki az ‘Eszközök’ menüpontot majd onnan a ‘Beállítások’ opciót

 2. Kattintson az ‘Adatvédelem’ panelre

 3. A ‘Sütik’ menüpont alatt törölje a ‘Sütik elfogadása webhelyekről’ opciót

Opera

 1. Válassza ki ‘Eszközök’ menüpontot majd onnan a ‘Beállítások’ opciót

 2. Kattintson a ‘Haladó’ panelre majd ‘Sütik’-re

 3. Kattintson a Soha nem fogad el sütit’ lehetőségre

 4. Kattintson az ‘OK’ gombra

Safari

 1. Kattintson az Eszközök gombra a menüsorban majd a ‘Beállításokra’

 2. Kattintson a ‘Biztonság’ panelre

 3. A ‘Sütik elfogadása’ részben kattintson a ‘Soha’ részre

 4. Kattintson az X-re a jobb felső sorban a menü bezárásához

 

 

 

A harmadik féltől származó sütiről (third party cookie) részletesen itt https://www.google.com/policies/technologies/types/, az adatvédelemről pedig itt https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=hu olvashat

 

 

Adatkezelő használja az ingyenes Google Analitics-et, mely megmutatja felhasználói böngészési szokásait, stb.

 

  1. Mit kell tudni még a webáruház adatkezeléséről?

A személyes adatokat Ön önkéntesen bocsátja rendelkezésünkre a regisztráció, a vásárlás illetve az Adatkezelővel való kapcsolattartása során, éppen ezért kérjük, hogy adatai közlésekor fokozatosan ügyeljen azok valódiságára, helyességére és pontosságára, mert ezekért Ön felelős. A helytelen, pontatlan vagy hiányos adat akadálya lehet a szolgáltatásaink igénybevételének.

Amennyiben Ön nem a saját, hanem más személy személyes adatait adja meg, úgy vélelmezzük, hogy Ön az ehhez szükséges felhatalmazással rendelkezik.

Ön az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor ingyenesen visszavonhatja

 • a regisztráció törlésével,

 • az adatkezeléshez hozzájárulás visszavonásával, illetve

 • a regisztráció során feltétlen kitöltendő bármely adat kezeléséhez vagy felhasználásához való hozzájárulás visszavonásával vagy zárolásának kérésével.

A hozzájárulás visszavonásának regisztrálását – technikai okokból 2 napos határidővel vállaljuk, azonban felhívjuk a figyelmét arra, hogy jogi kötelezettségünk teljesítése vagy jogos érdekeink érvényesítése céljából bizonyos adatokat a hozzájárulás visszavonása után is kezelhetünk (Pl. Számv tv. 169. § , Fogyv tv. 17/A

§)

Megtévesztő személyes adat használata esetén, illetve ha valamelyik látogatónk bűncselekményt követ el vagy Adatkezelő rendszerét támadja, az adott látogató regisztrációjának megszüntetésével egyidejűleg adatai haladéktalanul törlésre kerülnek illetve – szükség esetén – megőrzésre kerül azokat a polgári jogi felelősség megállapításának vagy büntető eljárás lefolytatásának időtartama alatt.

 

  1. Egyéb adatkezelési kérdések

 

Adatkezelő az Ön adatait csak jogszabályban meghatározott keretek között továbbíthatja, adatfeldolgozói esetében pedig szerződéses feltételek kikötésével biztosítja, hogy ne használhassák az Ön hozzájárulásával ellentétes célokra az Ön személyes adatait. További információ a 2. pontban található.

Adatkezelő külföldre a GDPR és az Infotv. vonatkozó rendelkezései alapján továbbíthat csak adatot.

A bíróság, az ügyészség és más hatóságok (pl. rendőrség, adóhivatal, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) tájékoztatás adása, adatok közlése vagy iratok rendelkezésre bocsátása miatt megkereshetik Adatkezelőt. Ezekben az esetekben adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítenie kell, de csak a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges mértékben.

Adatkezelő az Ön személyes adatait megfelelő technikai és egyéb intézkedésekkel védi, valamint biztosítja az adatok biztonságát, rendelkezésre állását, továbbá óvja azokat a jogosulatlan hozzáféréstől, megváltoztatástól, sérülésektől illetve nyilvánosságra hozataltól és bármilyen egyéb jogosulatlan felhasználástól.

A technikai intézkedések keretében titkosítást, jelszóvédelmet és vírusirtó szoftvereket használ. Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy az interneten keresztüli adattovábbítás nem tekinthető teljes körűen biztonságos adattovábbításnak. Adatkezelő mindent megtesz annak érdekében, hogy a

folyamatokat minél biztonságosabbá tegye, a weblapon keresztül történő adattovábbításért azonban nem tud teljes felelősséget vállalni, ám az Adatkezelőhöz beérkezett adatok tekintetében szigorú előírásokat tart be az Ön adatainak biztonsága és a jogellenes hozzáférés megakadályozása érdekében.

A biztonsági kérdésekkel kapcsolatban kérjük az Ön segítségét abban, hogy gondosan őrizze mega webáruházhoz meglévő hozzáférési jelszavát és ezt a jelszót senkivel se ossza meg.

 

FOGALMAK :

 

érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül, vagy közvetve – azonosítható természetes személy. Ilyen pl. a webáruházba regisztráló, az ott vásárló vagy a webáruház hírlevelére feliratkozó természetes személy.

 

 

az érintett jogai a GDPR alapján: tájékoztatáshoz való jog, személyes adatokhoz való hozzáférés joga, helyesbítés joga, törléshez való jog, adatkezelés korlátozásához való jog, adathordozhatósághoz való jog, tiltakozáshoz való jog ideértve a profilalkotást is, bírósághoz, Hatósághoz fordulás joga, ezek határideje, eljárási szabályai, kártérítés, sérelemdíj. Az itt felsorolt érintetteket megillető jogok részletes magyarázata, kifejtése a VIII. fejezetben található.

 

adatkezelő Info tv.: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adat kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja. Jelen webáruház esetén a Tájékoztató X. pontjában rögzített személy.

 

adatkezelő GDPR: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja. Lásd az előző ponthoz fűzött magyarázatot.

 

adatkezelés Info tv.: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adaton végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adat további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése. Ilyen pl. a webáruházban vásárló természetes személyeknek a vásárláshoz szükséges adatainak kezelése, tárolása.

adatkezelés GDPR: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés. Lásd az előző ponthoz fűzött magyarázatot.

 

adattovábbítás Info tv.: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.

 

adatfeldolgozó Info tv.: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is - adatok feldolgozását végzi. Ilyen személyek pl. a tárhelyszolgáltató, futárszolgálat, diszpécserszolgálat; a könyvelők, akik a részükre átadott adatokat az adatkezelő utasításainak megfelelően kötelesek kezelni, az átadott adatok vonatkozásában saját maguk részére adatgyűjtést nem végezhetnek, az adatokkal önállóan érdemi döntést (pl. az adat törlése) nem hozhatnak.

 

adatfeldolgozó GDPR: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel. Lásd az előző ponthoz fűzött magyarázatot.

 

adatfeldolgozás Info tv.: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adaton végzik.

 

adattörlés Info tv.: az adat felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállítása többé nem lehetséges.

 

adatmegjelölés Info tv: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából.

 

adatzárolás Info tv.: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából.

 

adatmegsemmisítés Info tv.: az adatot tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése. Pl. a számítógépes nyilvántartásból való végleges törlés, vagy a papír alapú nyilvántartás bármilyen módon pl. iratmegsemmisítő útján történő megsemmisítése.

 

személyes adat Info tv.: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális,

gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. Ilyen pl.: a webáruházban vásárló természetes személy neve, e-mail címe, szállítási címe stb.

 

személyes adat GDPR: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható. Lásd az előző ponthoz fűzött magyarázatot.

 

különleges adat: Info tv.: a) a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,

 1. az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat.

 

genetikai adat GDPR: egy természetes személy örökölt vagy szerzett genetikai jellemzőire vonatkozó minden olyan személyes adat, amely az adott személy fiziológiájára vagy egészségi állapotára vonatkozó egyedi információt hordoz, és amely elsősorban az említett természetes személyből vett biológiai minta elemzéséből ered.

 

biometrikus adat GDPR: egy természetes személy testi, fiziológiai vagy viselkedési jellemzőire vonatkozó minden olyan sajátos technikai eljárásokkal nyert személyes adat, amely lehetővé teszi vagy megerősíti a természetes személy egyedi azonosítását, ilyen például az arckép vagy a daktiloszkópiai adat.

 

egészségügyi adat GDPR: egy természetes személy testi vagy pszichikai egészségi állapotára vonatkozó személyes adat, ideértve a természetes személy számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó olyan adatot is, amely információt hordoz a természetes személy egészségi állapotáról.

 

az adatkezelés korlátozása GDPR: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából; pl. abban az esetben, ha az érintett vitatja az adatok pontosságát, vagy az adatkezelés jogosságát.

 

profilalkotás GDPR: személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat valamely természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére, különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi állapothoz, személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, megbízhatósághoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők elemzésére vagy előrejelzésére használják.

álnevesítés GDPR: a személyes adatok olyan módon történő kezelése, amelynek következtében további információk felhasználása nélkül többé már nem állapítható meg, hogy a személyes adat mely konkrét természetes személyre vonatkozik, feltéve, hogy az ilyen további információt külön tárolják, és technikai és szervezési intézkedések megtételével biztosított, hogy azonosított vagy azonosítható természetes személyekhez ezt a személyes adatot nem lehet kapcsolni.

 

címzett GDPR: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak.

 

harmadik személy Info tv.: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

 

harmadik fél GDPR: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

 

hozzájárulás Info tv.: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adat - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez. Ilyen pl. webáruház esetén, amikor az érintett a hírlevél küldéshez szükséges négyzetet kipipálja.

 

az érintett hozzájárulása GDPR: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez. Lásd az előző ponthoz fűzött magyarázatot.

 

adatállomány Info tv.: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége.

 

nyilvántartási rendszer GDPR: a személyes adatok bármely módon – centralizált, decentralizált vagy funkcionális vagy földrajzi szempontok szerint – tagolt állománya, amely meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető.

adatvédelmi incidens Info tv.: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

 

adatvédelmi incidens GDPR: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

 

weboldal/webáruház : az Adatkezelő által üzemeltetett www.nyomtatopatronbolt.hu

weboldal.

 

Facebook oldal : https://www.facebook.com/nyomtatopatronbolt/

 

 

 

  1. Melyek az Ön jogai és jogorvoslati lehetőségei?

 

Ön az adatkezelésről

  • tájékoztatást kérhet,

  • kérheti az általunk kezelt személyes adataik helyesbítését, módosítását, kiegészítését,

  • tiltakozhat az adatkezelés ellen és kérheti adatai törlését valamint zárolását (a kötelező adatkezelés kivételével),

  • bíróság előtt jogorvoslattal élhet,

  • a felügyelő hatóságnál panaszt tehet, illetve eljárást kezdeményezhet (https://naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html).

Felügyelő Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

  • Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

  • Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

  • Telefon: +36 (1) 391-1400

  • Fax: +36 (1) 391-1410

  • E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap:https://naih.hu/

Az Ön kérelmére tájékoztatást adunk az Ön általunk kezelt, illetve az általunk – vagy a megbízott adatfeldolgozónk által – feldolgozott

  • adatairól,

  • azok forrásáról,

  • az adatkezelés céljáról és jogalapjáról,

  • időtartamáról, ha pedig ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásánakszempontjairól,

  • az adatfeldolgozóink nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységükről,

  • adatvédelmi incidensek körülményeiről, hatásairól és az elhárításukra valamint megelőzésükre tett intézkedéseinkről, továbbá

  • az Ön személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, 14 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) Adatkezelő megadja a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes kivéve akkor, ha Ön a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet már nyújtott be . Az Ön által már megfizetett költségtérítést Adatkezelő visszatérít abban az esetben, ha az adatokat jogellenesen kezelte vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett. A tájékoztatást csak törvényben foglalt esetekben tagadhatja meg jogszabályi hely megjelölésével, valamint a bírósági jogorvoslat illetve a Hatósághoz fordulás lehetőségéről tájékoztatással.

Adatkezelő a személyes adatok helyesbítésről, zárolásról, megjelölésről és törlésről Önt, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította, kivéve akkor, ha az értesítés elmaradása az Ön jogos érdekét nem sérti.

Amennyiben az Ön helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét Adatkezelő nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 14 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) írásban vagy – az Ön hozzájárulásával – elektronikus úton Adatkezelő közli az elutasítás indokait és tájékoztatja Önt a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Amennyiben Ön tiltakozik a személyes adatai kezelése ellen, a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül,14 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) Adatkezelő megvizsgálja és a döntéséről Önt írásban tájékoztatja. Amennyiben úgy dönt, hogy az Ön tiltakozása megalapozott, abban az esetben az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Abban az esetben Adatkezelő megtagadhatja a kérés teljesítését ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Amennyiben Ön a döntéssel nem ért egyet, illetve ha Adatkezelő elmulasztja a határidőt, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül Ön bírósághoz fordulhat.

Az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik, a per – az érintett választása szerint – az érintett lakhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Külföldi állampolgár a lakóhelye szerint illetékes felügyeleti hatósághoz is fordulhat panasszal.

Kérjük Önt, hogy mielőtt a felügyeleti hatósághoz vagy bírósághoz fordulna panaszával – egyeztetés és a felmerült probléma minél gyorsabb megoldása érdekében – keresse meg Adatkezelőt.

 

  1. Melyek a főbb irányadó jogszabályok tevékenységünkre?

 

  • a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)

  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény - (Info tv.)

  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)

  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény - (Ekertv.)

  • az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény - (Ehtv)

  • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)

  • a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény. (Pktv.)

  • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)

  • a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Számv tv.)

 

 

 

  1. Adatkezelési tájékoztató módosítása

 

Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen Adatkezelési tájékoztató módosítására, amelyről az érintetteket megfelelő módon tájékoztatja. Az adatkezeléssel kapcsolatos információk közzététele a www.nyomtatopatronbolt.hu weboldalon történik.

 

 

Budapest.2018. 07.25..